Theo van der Steen

Bedrijf Underlined
Functie Partner

Biografie

Theo, oprichter van Underlined, is actief met opzetten en begeleiden van data driven methoden om impactvol te verbeteren in klantbeleving. Theo verzorgt regelmatig gastcolleges en werkt samen met de JADS universiteit voor continu onderzoek en nieuwe leercontent. Theo heeft meerdere nominaties ontvangen voor zijn werk in CRM en CX, zoals voor insights professional van het jaar 2017 (bureauzijde).

Bekijk hier de lezing(en)

6 februari
Middag

Nieuwe kansen in B2B met de klantreis als leidend principe

Thema: Marketing

Zaal: Underlined zaal

Tijd: 13:30 - 16:00

In B2B wordt het partner ecosysteem, de waardeketen, steeds belangrijker. In deze masterclass worden drie belangrijke principes bij elkaar gebracht; 1. van ecosysteem naar klantbeleving en klantreizen,  2. hoe deze zijn te volgen o.b.v. betekenisvolle data & inzichten en 3. 

Interesse? Neem dan contact op met Joan Willemse | Underlined.

In samenwerking met: Ed Peelen , Marcel van der Marck

7 februari
Middag

Masterclass data driven CX; de NPS voorbij

Thema: Analytics

Zaal: Underlined zaal

Tijd: 13:30 - 16:00

Reeds vele organisaties richten klantreizen in om in te spelen op klantbehoeften. Hoe maak je de volgende stap, zeker wanneer management ook gaat vragen naar resultaten op de belangrijkste KPI’s van de organisatie? Een masterclass waar de deelnemers aan de slag gaan met het CXI analytics framework voor insights en sturing. 

Interesse? Neem dan contact op met Joan Willemse | Underlined.

In samenwerking met: Max Werkhoven ,

6 februari
Ronde 1:
9:45 - 10:30


Data driven CX; de NPS voorbij door inzet van (advanced) journey analytics

Thema: Analytics

Zaal: PIM zaal

Reeds vele organisaties richten zich op klantreizen. Hoe maak je de volgende stap, zeker wanneer management ook gaat vragen naar resultaten op de belangrijkste KPI’s van de organisatie? Hoe met data science magic en het CX Insights Framework er meer inzichten zijn te halen uit klantgedragsdata en onderzoeksdata. 

In samenwerking met: Max Werkhoven ,

7 februari
Ronde 1:
9:45 - 10:30


Hoe Nuon data driven zijn NPS boost in de zakelijke klantreis

Thema: Analytics

Zaal: Underlined zaal

Nuon Zakelijke Markt (Vattenfall) wil continu verbeteren in de klantbeleving bij hun klanten, maar wat moet je prioriteren en waarom? Wat maakt nu echt impact op de NPS? Daniëlle en Theo nemen je mee in de reis die Nuon heeft afgelegd om klantgedrag- en feedbackdata te gebruiken om de NPS te duiden en prioritering inzichtelijk te krijgen o.b.v advanced analytics om de NPS te boosten.

In samenwerking met: Daniëlle van Doorn ,

Wil je meer sprekers zien?

Ben je geïnteresseerd?

Wil je meer van deze dag zien?