Behavioural finance: waarom beleggen mensen (niet)?

22 & 23 september

09.50 uur

Zaal 2

Flashback: Promotievideo Road to MIE

Door veranderende arbeidsrelaties, een nieuw pensioenstelsel en lage spaarrente wordt beleggen steeds belangrijker voor Nederlanders die geld opzijzetten. Maar tot nu toe lijkt beleggen niet iets voor het ‘grote publiek’. Slechts 16% van de Nederlanders belegt. Hoe komt dat? En wat doen we eraan?

Die vraag legde DUFAS (branchevereniging) afgelopen najaar aan Beautiful Lives voor. De online etnografische benadering legt grootste bewuste èn onbewuste barrières van een uiteenlopende groep Nederlanders voor. Het resultaat: een agenda voor de beleggingssector om drempels weg te nemen, zodat mensen genoeg opbouwen voor later.

Slechts 16% van de NL-ers belegt, terwijl het wel steeds belangrijker wordt genoeg opzij te zetten. Wat zijn de barrières in gedrag? En hoe nemen we deze drempels weg? Vernieuwende behaviour change onderzoeksaanpak, verrassende inzichten!

Iris van de Looij

Iris van de Looij

Algemeen Directeur

Iris van de Looij is algemeen directeur van DUFAS, de branchevereniging van asset managers in Nederland. Iris heeft ruim 20 jaar werkervaring in asset management en private banking. Ze vervulde verschillende internationale management functies met nadruk op productmanagement. Speerpunten van DUFAS zijn het benadrukken van de maatschappelijke rol van beleggen en het belang van standaardisatie binnen duurzaamheid.

Maurice Palmen

Maurice Palmen

Managing Partner Beautiful Lives

Maurice is sinds 2015 Managing Partner bij Beautiful Lives en een expert op het gebied van Design Thinking. Hij heeft ruime ervaring aan zowel bureau- als klantzijde. Vanuit inzicht in gedrag, motivaties en context maakt hij de vertaling naar innovatie en strategie. Maurice geldt als specialist op het gebied van gedragsbeïnvloeding, waarover hij regelmatig spreekt en post.

Platinum MIE Partners


Golden MIE Partners


Silver MIE PartnersAdres

Kabelweg 57
1014 BA Amsterdam

(+31) 020 - 58 10 710
info@moa.nl | registratie@mie.nl 

Social