Hoe maak je een succes van je voice-kanaal?

04 juni

16.30 uur

Insights

Na de introductie van de Nederlandstalige Google Assistent in 2018 was het onderwerp ‘Voice’ een absolute hype op ieder digitaal congres. Maar waar staan we nu we drie jaar verder zijn?

In deze talk nemen we je mee door de laatste ontwikkelingen en de resultaten van de Nationale Voice Monitor 2021. We laten zien waar de kansen liggen, waar we staan als het gaat om de adoptie door de klant en hoe je voice als kanaal succesvol in je strategie integreert.

“Gartner voorspelt dat organisaties dit jaar voor het eerst meer geld uitgeven aan bot development dan aan traditionale mobile apps. Hoe maak je een succes van je voice-bot?”

Anne-Wil van Lohuizen

Anne-Wil van Lohuizen

Senior Research Expert

Anne-Wil is research expert bij DirectResearch. Ze heeft passie voor onderzoek, aangewakkerd door haar studie bedrijfs- en consumentwetenschappen. Energie krijgt ze van onderzoek binnen de FMCG- en retail sector. Ook is ze geïnteresseerd in opkomende trends en hoe deze van betekenis kunnen zijn voor verschillende doelgroepen. Vanaf 2019 is DirectResearch betrokken bij de Nationale Voice Monitor, om houding en gedrag rondom de voice-assistent beter te begrijpen.

Manon van der Meer

Manon van der Meer

Performance Marketing & Content Specialist

Manon is werkzaam bij Nespresso als Performance Marketing & Content Specialist. Vanuit deze functie vervult zij de rol van Market Project Manager Voice Assistant. Nespresso heeft in 2019 de Nespresso Assistent gelanceerd, welke beschikbaar is via de Google Assistant. Vol ambitie en overgave werkt zij momenteel aan het implementeren van nieuwe functies voor de Nespresso Assistent, welke zich voornamelijk richten op voice commerce. Samen met het Nespresso Hoofdkantoor in Zwitserland is zij dagelijks bezig om het e-commerce ecoysteem van Nespresso klaar te stomen voor voice. De komende tijd zal de voice service van Nespresso zich verder uitbreiden en uitgerold worden in meerdere landen.